Yhteystiedot

Tärkeää ja hyödyllistä lisätietoa syyrianhamstereista ja niiden hoidosta saat alla olevista linkeistä:

Vaatimukset syyrianhamsterille

  • Syyrianhamsteri on erakko, eikä niitä voi pitää kuin yhtä samassa häkissä.
  • Häkin tulee olla riittävän suuri, pohjapinta-alaltaan noin 70-75 cm x 45-50 cm. Sopiva korkeus on noin 35-45 cm. Korkeus ei ole merkitsevä kunhan hamsteri ei pääse putoamaan niin korkealta, että satuttaisi itsensä. Häkki voi toki olla pohjapinta-alaltaan suurempikin, sehän on aina vain ruhtinaallisempi hamsterille.
  • Hamsterit ovat hämärä- ja pimeäaktiivisia, joten hamsterisi saattaa yöaikaan rapistella ja kolistella. Hämäräaktiivisuus ei kuitenkaan tarkoita, ettetkö koskaan näkisi hamsteriasi, itselläni esimerkiksi jokaisella hamsterillani on kullekin ominainen aktiivisuusaikataulu: yksi hamstereista on aktiivinen ainakin aamulla kello 5-9, toinen illalla kello 18-22, kolmas 21-02 jne. Aktiivisuusaika on siis hyvin yksilöllistä ja riippuu huoneessa olevan valaistuksen aikataulusta.
  • Hamsterit ovat sekasyöjiä, joten sen tulee saada myös eläinproteiinia ravinnostaan. Eläinkaupasta saa eläinproteiinia sisältäviä hamsterinruokia, herkkupaloja tai kuivattuja hyönteisiä.
  • Hamsterit ovat jyrsijöitä ja niiden hampaat kasvavat koko ajan, joten ne tarvitsevat myös kovaa purtavaa, kuten puuta (esim. pesämökki voi olla puuta) tai hyvin pestyjä oksia. Eläinkaupoista on lisäksi saatavalla kaikenlaisia järsittäviä herkkuja ja älypelejä.
  • Myös hamsterimaisen puuhan tarjoaminen hamsterille on tärkeää: sille voi piilotella herkkupaloja häkkiin ja myös laittaa herkkupaloja niin, että ne tavoittaa vaan kiipeämällä. Lisäksi voi antaa kuopsutettavaksi eläinkaupoista saatavaa puhdasta ja turvallista kylpyhiekkaa.

 

Hamsterien sukupuu